latinica  ћирилица
21/09/2018 |  12:46 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Вучић: "Тиршова два" до 2022. године

Београд ће до краја 2022. године добити нови објекат Дјечје клинике - "Тиршову два" у чију изградњу и опрему ће бити уложено 54 милиона евра, најавио је предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

Вучић је, након посјете Дјечје клинике у Тиршовој рекао новинарима да је у реновирање старог објекта уложено 7,5 милиона евра, а да ће за нову опрему и инструменте бити потребно још милион евра.

Он је навео да ће се израда студије изводљивости радити са најпознатијим компанијама, а биће ангажовани и консултанти из најмоћнијих европских земаља.

Вучић је рекао да се планира измјештање Гинеколошко акушерске клинике "Народни фронт", како би се будућим мајкама, трудницама и породиљама, обезбиједили најбољи услови.

Он је навео да се размишља и о Инфективној клиници и згради Онкологије, као и о томе да се докупи дио плаца који држава има на Бежанијској коси, гдје би се измјестио болнички комплекс из центра града, на мјесто, које је лакше доступно.

Вучић је истакао да се сада улаже у објекте здравственог система у Београду, а да ће затим доћи на ред Нови Сад, па Крагујевац.

"Кренули смо смо у велике промене у комплетном систему здравства, јер кроз здравство се огледа како једно друштво напредује", рекао је Вучић.