latinica  ћирилица
21/09/2018 |  14:16 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

Крајем сљедеће године аутом преко моста "Братољуб"?

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић данас је изразила очекивање да би грађани преко моста Братунац-Љубовија аутомобилом могли да пређу у трећем кварталу сљедеће године, истакавши да су ствари око изградње граничног прелаза и дијела приступних саобраћајница "запеле" на страни БиХ.
Мост "Братољуб" у Љубовији (Фото: Спутњик / TANJUG/ Димитрије Гол) -
Мост "Братољуб" у Љубовији (Фото: Спутњик / TANJUG/ Димитрије Гол)

"Надам се и верујем да ћемо након избора /у БиХ/ имати ситуацију да крајем октобра можемо да очекујемо да ствари везане за изградњу граничног прелаза и једног малог дела приступних саобраћајница буду завршене", рекла је Михајловићева новинарима у Влади Србије.

Михајловићева је додала да је о томе разговарала данас са министром комуникација и транспорта БиХ Исмиром Јуском.

"Реално би било, уколико све то /у вези са граничним прелазом и приступним саобраћајницама/ уради босанска страна, да следеће године, негде у трећем кварталу имамо могућност да сви заједно коначно аутомобилима пређемо овај мост", рекла је Михајловићева.

Она је подсјетила да је Србија финансирала изградњу моста Љубовија-Братунац, названог "Братољуб", у жељи да се људи што брже и више повезују и да трговина буде што ефикаснија.

"Нисам срећна због тога што чекамо, али још једном подвлачим да што се Србије тиче - ми смо наш посао завршили", рекла је Михајловићева, изразивши наду да ће ово бити последњи инфраструктурни пројекат "гдје су некако политичари одлучили да им политика буде много важнија од живота грађана".

Јуско је рекао да је све оно што је било под ингеренцијом министарства које предводи урађено "прије више од неколико мјесеци".

Он је додао да је Управа за индиректно опорезивање БиХ у завршној фази припрема за тендер /за изградњу граничног прелаза/, а који би требало да буде расписан у наредних 15 дана.

Мост "Братољуб" је завршен, али није урађен дио приступних саобраћајница и гранични прелаз који би требало да се налази на територији Братунца.