latinica  ћирилица
21/09/2018 |  18:17 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Прво хапшење у случају "Драгичевић"

Oсновни суд у Бањалуци је на приједлог Окружног јавног тужилаштва Бањалука одредило једномјесечни притвор за једно лице у предмету у вези са убиством Давида Драгичевића

Oсновни суд у Бањалуци је на приједлог Окружног јавног тужилаштва Бањалука одредило једномјесечни притвор за једно лице у предмету у вези са убиством Давида Драгичевића, потврђено је за РТРС. Незванично сазнајемо да је ријеч о Алену Кукићу, инжењеру запосленом у М:тел-у. Као разлог навели су постојање основане сумње да је починио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела .

Незванично, Кукић се терети за премонтиравање снимка са једног објекта, који је настао у ноћи када је нестао покојни Давид Драгичевић. Из Тужилаштва за сада само штуре информације:

"Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао да уништи, сакрије, измијени или фалсификује доказе или трагове важне за кривични поступак, те из разлога постојања нарочитих околности које указују да би осумњичени могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке".

Иако Тужилаштво показује да ради на овом предмету , из групе Правда за давида настављају по своме.

"Врх Републике Српске и врх МУП-а треба да буду ухапшени. Лавров не зна гдје је слетио", рекао је Давор Драгичевић.

Поставља се питање да ли је онда истина у првом плану борбе ове групе? Или боље речено пројекта, јер све што носи предзнак Републике Српске је поменуто у овој изјави. Портали и данас објављују слике оних који подржавају овакав вид борбе, па су ту они који су из снајпера тзв. Армије БиХ пуцали по српским борцима и цивилима или команданти озлоглашених батаљона. Српски медији тврде да се у Бањалуци спрема крвопролиће, које има за циљ, како кажу, да спријечи одржавање избора и побједу Додикове коалиције.

"Предсједник Српске Милорад Додик јуче је јасно рекао да је америчка амбасадорка у БиХ Морин Кормак умијешана у нека дешавања, али не изоставља ни британску амбасаду. Управо они имају велику жељу да направе циркус у Републици Српској", навео је народни посланик у Скупштини Србије и члан Предсједништва СНС-а Владимир Ђукановић.

Подсјећамо да је Тужилаштво прије неколико дана подигло оптужницу против два службеника ПУ Бањалука, због кривичног дјела спречавање доказивања.