latinica  ћирилица
24/09/2018 |  09:16 ⇒ 10:22 | Аутор: СРНА

Трнинић: Нећемо одустати од зацртаних траса

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић поручио је да Српска неће одустати од путева које је зацртала у стратешким документима, међу којима има неколико оних који требају додатно да је повежу са Србијом.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

"Ниједна траса коју буде заговарао неко трећи преко наше територије неће моћи проћи без сагласности Републике Српске", рекао је Трнинић за "Глас Српске".

Он је додао да у документима Српске зацртани правци према Србији, између осталог, воде преко Источног Сарајева, Сокоца, Рогатице, Вишеграда до границе са Србијом, али и преко Брчког и Бијељине.

Трнинић је рекао да је један од кључних пројеката за Републику Српску у завршној фази, те да ће у првој седмици октобра бити пуштен у саобраћај ауто-пут Бањалука-Добој.

Говорећи о мосту "Братољуб", између Братунца и Љубовије, ресорни министар је рекао да Управа за индиректно опорезивање БиХ увјерава да ће до краја мјесеца бити расписан тендер за избор најбољег понуђача када је ријеч о изградњи граничног прелаза.

Он је оцијенио да се прије овог периода наредне године неће моћи употребљавати. "Нажалост, то је тако и ако буде других опструкција питање је када ће све то бити завршено", рекао је Трнинић.

Када је ријеч о изградњи моста на Сави код Градишке, Трнинић је рекао да из Хрвастке увјеравају да постоји ситна техничка грешка коју ће веома брзо исправити и да ће тендер за изградњу бити расписан до краја овог мјесеца.

Он је навео да се разговара и са одређеним заинтересованим партнерима када је ријеч о проширењу понуде на бањалучком аеродрому, јер постоји жеља да сљедеће године уведу још неке дестинације.