latinica  ћирилица
24/09/2018 |  10:39 | Аутор: БЕТА

Невријеме похарало Чешку и Пољску; има повријеђених

У олујном невремену у Чешкој повријеђене двије особе када се на њихову викендицу срушило дрво. У сусједној Пољској једно дијете повријеђено на игралишту.

Попадало дрвеће и грање зауставило је возове на 10 чешких пруга, а 140.000 домаћинстава у остало је без струје, док је у сусједној Пољској скоро 160.000 домаћинстава ноћило у мраку.

"Јак удар вјетра оборио је дрво на једну викендицу. Повријеђене су двије особе које је хитна помоћ превезла у болницу", рекла је данас дневнику Право портпарол ватрогасаца у Оломоуцу на истоку Чешке, Владимира Хацикова.

Због покиданих водова и хаварија без струје је у Чешкој у недјељу увече остало 140.000 домаћинстава.

У сусједној Пољској, гдје је олуја најжеће ударила југ земље, без струје је преко ноћи остало 159.100 домаћинстава. Олујно невријеме Фабијен паралисало је на неким пругама и путевима саобраћај.

"Једна особа је повријеђена. У Малопољском војводству на југу земље дрво се срушило на електричне водове због чега је на игралишту лакше рањено петогодишње дијете", саопштио је данас пољској приватној телевизији ТВН24 портпарол пољске Државне ватрогасне страже Павел Фронтчак.

Пољска ватрогасна стража имала је само од поноћи до јутра 757 интервенција на терену, саопштио је Центар за безбједност при влади.