latinica  ћирилица
24/09/2018 |  11:18 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Женска екипа "Гласинца" трећа на првенству БиХ

Атлетичарке соколачког Атлетског клуба "Гласинац" са освојена 42 бода биле су треће на екипном првенству БиХ за сениорке, које је одржано у Зеници.
Атлетичарке "Гласинца" - Фото: СРНА
Атлетичарке "Гласинца"Фото: СРНА

Атлетичарка "Гласинца" Младена Петрушић била је најбоља у скоку удаљ и на 100 метара са препонама, Сара Лучић прва у скоку увис и Ања Чолаковић прва у троскоку.

Друго мјесто у бацању копља припало је Анђели Ковачевић и друго екипи "Гласинца" у дисциплини штафета четири пута 100 метара.

Аница Бартула стигла је трећа у трци на 100 метара.

Четврта мјеста заузели су Ивана Полуга на 400 метара са препонама, Тијана Зекић на 800 метара, Анђела Ковачевић у бацању кугле, Аница Бартула у бацању кладива и Горана Цвијетић на 3.000 метара, повратник на атлетске стазе након двије-три године паузе, наступивши рекреативно као појачање "Гласинца".

Тренер "Гласинца" Неђо Ђуровић истиче да је екипа соколачких атлетичарки наступила некомплетна, па је умјесто 10 на првенству учестовало осам дјевојака, због обавеза Драженке Гаврић /3.000 стипл/ и Дајане Субашић /кладиво/.

Имајући у виду њихове досадашње резултате, Ђуровић је увјерен да је екипа "Гласинца" могла да се нађе на самом врху овог такмичења, којим се приводи крају овогодишња сезона за сениоре.

"`Гласинац` са задовољством може затворити дневник рада у овој сезони, имајући у виду да смо се окитили са три злата са `Балканијаде`, да су наши такмичари наступали на свјетским и европским првенствима, те доносили десетине мадаља са такмичења у региону, чиме могу да се поносе и атлетичари и тренери", нагласио је Ђуровић.

Он додаје да ће сениори у овој години наступати на још неком од кросева, уколико буду организовани, и најављује још два првенства Републике Српске за пионире.

На екипном првенству БиХ у Зеници прво мјесто припало је атлетичаркама Атлетског клуба "Сарајево", а друго женској екипи бањалучког "Борца".