latinica  ћирилица
24/09/2018 |  17:37 | Аутор: СРНА

Марчета: Позив на неодржавање избора - покушај урушавања Српске

Предсједник Удружења протјераних грађана општине Дрвар "Одржив повратак" Миле Марчета упозорио је да било какво заговарање неодржавања избора иде на штету Републике Српске и представља покушај њеног урушавања.
Миле Марчета (фото:javnarasprava.ba) -
Миле Марчета (фото:javnarasprava.ba)

"Нормално је да сваки човјек жали сваку жртву, али мислим да то што сада раде људи из опозиције и ко зна ко све још, иде на штету Републике Српске и да је то покушај урушавања Српске", рекао је Марчета Срни, коментаришући тврдње Давора Драгичевића да неће бити избора ако не буде ријешен случај убиства његовог сина Давида.

Он је упитао да ли ико размишља о томе шта значи сама помисао да се изгуби Република Српска, те поручује да се то никада неће десити.

Марчета, који је био начелник општине Дрвар два пута и који је био жртва физичког напада у овом граду, пита "шта значи ставити се на неку другу страну и у чијој су служби они, ако раде на штету српског народа у цјелини, а поготово када је ријеч о Републици Српској за коју су дате толике жртве и која је верификована Дејтонским мировним споразумом".

Наводи да је неприхватљиво да се угрожава Република Српска, а поготово "ради новца који неко даје".

"Било је жртава када су Срби напустили простор Федерације БиХ и када су се ту враћали. Не требају нам сада жртве и подјеле јер таквим понашањем сами угрожавамо свој биолошки опстанак на овим просторима", рекао је Марчета.