latinica  ћирилица
25/09/2018 |  08:10 ⇒ 08:48 | Аутор: РТРС

У општу болницу Зворник уложено више од 2,7 милиона КМ

У Општу болницу Зворник у посљедњих неколико година уложено је више од 2,7 милиона КМ, рекао је данас Срни директор ове здравствене установе Иван Поповић.
Болница Зворник - Фото: РТРС
Болница ЗворникФото: РТРС

Поповић каже да је Влада Републике Српске за реконструкцију и опремање породилишта ове болнице уложила 100.000 КМ.

"Овим средствима обављени су неопходни унутрашњи радови, те набављена два гинеколошка стола", прецизирао је Поповић и додао да је Влада Српске са 200.000 КМ финансирала унутрашње радове у Општој болници - замјену столарије, уређење подова, зидова и плафона.

Он је рекао да је, у оквиру пројекта енергетске ефикасности који је реализовала Влада Републике Српске посредством Свјетске банке, у замјену вањске столарије и облагање фасаде зграде Опште болнице каменом вуном уложено 924.000 КМ.

Он је додао да Влада Србије, према споразуму о финансирању пројеката донаторским средствима у договору са Владом Републике Српске у оквиру паралелних специјалних веза, улаже више од 1,5 милиона КМ за проширење постојећих капацитета Опште болнице у Зворнику.

"Планирано је да урадимо нове собе за пацијенте, амбуланте и друге просторије неопходне овој здравственој установи, чиме би пацијентима из регије били обезбијеђени савремени услови лијечења", рекао је Поповић.

Он је подсјетио да је кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика донирао Општој болници Зворник 20.000 КМ за набавку нове медицинске опреме.

Поповић је захвалио свима који су издвојеним средствима допринијели побољшању услова лијечења пацијената у овој здравственој установи.