latinica  ћирилица
25/09/2018 |  10:40 | Аутор: СРНА

Радмановић: Важна Вучићева потврда да неке амбасаде раде против власти у Српској

Потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић рекао је Срни да је важно то што је предсједник Србије Александар Вучић потврдио да стране силе против актуелне власти у Републици Српској раде потпуно отворено, посебно сада пред изборе.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

Радмановић је напоменуо да је СНСД већ указивао на утицај појединих амбасада у БиХ на укупну политичку климу и на резултате избора, те да је посебно важно што је то потврдио и предсједник Србије.

Према његовим ријечима, очигледно је да Вучић није могао да издржи да грађанима Србије и Републике Српске не каже оно што зна.

"Јасно је кога протежирају ти из амбасада, прије свега западних. Нама је то било јасно од почетка и на то смо указивали понекад и грубо. То је недопустива ситуација која не постоји нигдје у свијету осим у БиХ, коју ми морамо некако превазићи", поручио је Радмановић.

Он је додао да СНСД то превазилази заједно са народом у Републици Српској који разумије и подржава ову странку и не може никада подржати оне које протежирају амбасаде.

"Још не знамо шта ће Вучић све рећи, али претпостављамо да се ради о утицају странаца на разне политичке партије, прије свега притисак на нас из СНСД-а и владајуће коалиције, а подршка за оне који су на власти у Сарајеву", сматра Радмановић.

Радмановић је нагласио да је страх од губљења избора код "савеза који мијења име сваке друге седмице" велики, те да они предузимају све могуће потезе да би указали да неко други ради против њих.

"Због тога је /кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ/ Младен Иванић ушао потпуно неполитично и недипломатски у ситуацију да оптужи Србију, матицу српског народа, која би требало да буде и његова матица, да се мијеша у изборе само због тога што је Вучић рекао да ће доћи на отварање болнице у Источном Сарајеву", навео је Радмановић.

Он тврди да је Иванић тиме хтио да сакрије мијешање у изборе амбасада и неких људи који нису из амбасада, а који су дошли посебно за ову прилику из иностранства, те да "пребаци лоптицу" на другу страну.

"Одговор је добио и то од предсједника Вучића, а и још ће га добити послије избора", рекао је Радмановић.

Он је додао да се у финишу предизборне кампање могу очекивати разне ствари "које су се већ и појављивале од оних који себе називају опозицијом у Републици Српској, а у ствари су власт на нивоу БиХ".

"Они користе ресурсе БиХ и стране ресурсе, а при том немају никакве идеје, никакве програме, него се користе разним прљавштинама које су већ пуштали у медије. Очекујемо и покушаје минирања неких изборних мјеста, што ћемо спријечити", навео је Радмановић.