latinica  ћирилица
25/09/2018 |  12:53 | Аутор: СРНА

Милутиновић: Међународни фактор добрано уплетен у изборни процес

Предсједник Организације старјешина ВРС Милован Милутиновић рекао је данас у Бањалуци да је међународни фактор добрано уплетен у изборни процес у БиХ и Српској, али да грађани упркос свему треба да гласају за снаге које су се потврдиле у одбрани и изградњи Републике.
Милован Милутиновић - Фото: РТРС
Милован МилутиновићФото: РТРС

Милутиновић је истакао да су тачне информације предсједника Србије Александра Вучића, који је јуче навео да поједине стране амбасаде директно утичу на изборни процес у Српској и БиХ.

"То се дешава од првих избора. Они су ангажовани и укључени у све елементе изборног система. Ми смо већ упозорили јавност о њиховом снажном уплитању у изборе у БиХ и осудили било каква наметања", поручио је Милутиновић.

Он је нагласио да БиХ, на неки начин, јесте протекторат.

"Ако градимо неко цивилизацијско и демократско друштво, логично је да пустимо грађанима Српске и БиХ да дају гласове онима којима хоће, а не да се то одвија под притисцима", рекао је Милутиновић.

Он је подсјетио да је Организација старјешина раније осудила и долазак многих специјалних снага за пропагандно-психолошка дејства у БиХ.

"С тим ћемо се, нажалост, сусретати и у наредном периоду, али позивамо јавност да се опредијели за патриоте и свој глас да снагама које су се потврдиле у одбрани и изградњи Српске", оцијенио је Милутиновић.