latinica  ћирилица
25/09/2018 |  13:35 | Аутор: СРНА

Млађеновић: Помоћ Владе Српске омогућила капиталне пројекте и развој

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић рекао је приликом обиљежавања Дана општине да је ово један од најуспјешнијих дана за ову локалну заједницу, јер се може похвалити великим инвестицијама од 20 милиона КМ у овој години, док је у претходној деценији уложено око 140 милиона КМ у инфраструктуру и развој.
Недељко Млађеновић - Фото: СРНА
Недељко МлађеновићФото: СРНА

"Већ имамо обезбијеђене нове пројекте у вриједности од 60 милиона КМ за наредне четири године и то је оно што је довело до преображаја слике инфраструктуре у овом мјесту, што Братунац у неким сегментима чини регионалним центром развоја", каже Млађеновић.

Он је истакао да су пројекти реализовани уз велику подршку предсједника Републике Српске и Владе, међународних организација, али и захваљујући буџетским средствима општине.

"У знак захвалности за огроман допринос развоју Братунца данас ћемо уручити највећа општинска признања предсједнику Републике Српске Милораду Додику и предсједнику Владе Жељки Цвијановић, јер без њихове помоћи неке велике капиталне пројекте не би било могуће реализовати", рекао је Млађеновић.

Међу великим пројектима, он је навео изградњу моста "Братољуб" преко ријеке Дрине, реконструкцију регионалног пута Дрињача-Братунац-Скелани, изградњу нове зграде Дома здравља, као и система за наводњавање пољопривредних површина, те реконструкцију и проширење градског водовода као најзначајније вишемилионске пројекте реализоване у овој општини.

Млађеновић каже да ће ускоро почети изградња граничног прелаза и заједничког терминала на подручју ове општине, те да се врше припреме и за изградњу нове репрезентативне зграде општине на постојећој локацији.

Он каже да ће општинска администрација до краја ове године бити привремено пресељена у зграду Дома културе, а да је планирано да се изградња нове општинске зграде заврши за годину и по дана.