latinica  ћирилица
25/09/2018 |  13:37 | Аутор: СРНА

Стаменковски: Глас за Додика - глас за опстанак Српске

Предсједник Српског сабора Заветници Стефан Стаменковски позвао је грађане Републике Српске да на предстојећим октобарским изборима дају подршку тренутном предсједнику Републике и кандидату коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милораду Додику, истичући да је "глас за Додика - глас за опстанак Републике Српске".
Стефан Стаменковски - Фото: youtube
Стефан СтаменковскиФото: youtube

"Још прије четири године сам упозорио на припремање сценарија који је тада намијењен Српској, а који је данас доживио своју кулминацију. Гледајући шаторе на улицама Бањалуке и појединце који, сада већ отворено, пријете крвавим исходом избора, примјећујем да се ствари одвијају по истом реду и матрици о којој сам тада говорио. Они који су ме тада најгласније оспоравали, данас су перјанице подршке 'опозицији'", истакао је Стаменковски.

Он је навео десетине сличних примјера наранџастих револуција у режији Запада у свијету, а посебно је истакао "сличност 'Арапског пролећа' у Тунису, где је самоубиство исполитизовано и искоришћено као повод, као што је случај са групом 'Правда за Давида' која отворено сарађује са опозицијом, а инструкције добија из Сарајева и појединих западних центара моћи".

Стаменковски је за портал "Говори Србија" навео да протесте те групације, поред страних амбасадора, такође подржавају и бивши борци такозване Армије БиХ.

Он је нагласио да као неко ко већ пет година сарађује са институцијама Републике Српске и предсједником Додиком лично, али и ко се бави тематиком такозваних обојених револуција, сматра да је његово право и обавеза да грађане Републике Српске упозори на могући слијед догађаја и позове их да подрже листу СНСД-ДНС-СП.

"Моје право, обавеза и дужност је да позовем све пријатеље из Српске да на предстојећим изборима глас дају предсједнику Додику и његовој листи, јер је то у овим временима једини пут опстанка и очувања Републике Српске коју смо створили у најтежим околностима за српски народ и српско национално питање", поручио је Стаменковски.