latinica  ћирилица
25/09/2018 |  20:29 | Аутор: СРНА

Линта: Хрватске дипломате величале НДХ на дјечијем турниру у Београду

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта затражио је данас да Министарство спољних послова Србије упути најоштрији протест Загребу због чињенице да су хрватске дипломате у Београду, на хуманитарном дјечијем турниру у малом фудбалу, величале злогласну НДХ у којој је извршен геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Линта наглашава да одлука Амбасаде Хрватске у Београду да на турниру под називом "Дипломате за дјецу" наступи у црним дресовима, на којима је писало "Земун", представља величање нацифашистичке НДХ будући да је познато да је геноцидна творевина НДХ, или велика Хрватска, обухватала и ту београдску општину.

"Хрватске дипломате и запослени у хрватским дипломатским представништвима у Србији су овом дрском провокацијом дубоко увриједили стотине хиљада свирепо убијених Срба, Јевреја и Рома током Другог свјетског рата, њихове потомке, као и српски, јеврејски и ромски народ", навео је Линта у писаној изјави.

Хуманитарни турнир у малом фудбалу одржан је у суботу, 15. септембра, на Ади Цигалнији с циљем прикупљања помоћи за Прихватилиште за дјецу.

Организатори су били амбасада Пољске и Словачке у Београду, а, осим њих, на турниру је учествовало још 14 екипа: амбасаде Финске, Хрватске, Грчке, Италије, Канаде, Украјине, Велике Британије, Русије, САД, Француске, Њемачке, затим Делегације ЕУ у Србији, као и МУП-а и Министарства спорта и омладине.