latinica  ћирилица
26/09/2018 |  08:07 | Аутор: СРНА

Спасено двоје пољских туриста са острва Свети Никола код Будве

Екипа Управе поморске сигурности Црне Горе спасила је двоје пољских туриста које је непознати такси-бродић оставио на острву Свети Никола код Будве.
Острво Свети Никола код Будве (Фото: wikiwand.com) -
Острво Свети Никола код Будве (Фото: wikiwand.com)

Пољски туристи - мушкарац и жена су током дана довезени на острво, а екипа Управе је по великом невремену касно синоћ успјела да пристане на острво, гдје их је пронашла промрзле.

"Туристе смо пребацили у градску луку Будва, гдје их је прегледала екипа Хитне помоћи, након чега су отпуштени и вратили су се у смјештај у коме бораве", саопштено је из Управе поморске сигурности.

Директор Управе поморске сигурности Црне Горе Сафет Кочан је рекао да је такав поступак власника такси-бродића недопустив.

"Инсистираћу код полиције и испоставе Лучке капетаније у Будви да се покрене истрага ко је од будванских такси-бродара који се баве пружањем услуга туристичких излета, двоје Пољака превезао на острво и тамо их оставио иако је знао да се спрема невријеме и да они тамо могу бити угрожени", рекао је он.

Наведено је и да је Управа поморске сигурности током ове туристичке сезоне на црногорском приморју, спасила 127 особа чији су животи били угрожени у ванредним околностима и инцидентима на мору, као и 24 пловила.