latinica  ћирилица
26/09/2018 |  10:53 ⇒ 14:23 | Аутор: СРНА

Додик: Важна изјава Трампа да су Срби добар народ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да пријају ријечи америчког предсједника Доналда Трампа упућене премијеру Србије Ани Брнабић у УН - да су "Срби добар народа", јер је Трамп предсједник САД и веома је важно шта он каже, без обзира на "унутрашње борбе" у тој земљи.

"Вјерујем да његова снага јача и у самој администрацији и да он неће пропустити прилику да овлада ситуацијом", рекао је Додик.

Он је за Телевизију "Прва" поновио да добро вријеме позиционирања Републике Српске у САД долази са Трамповим другим мандатом.

"Рачунам да ће у овом мандату успјети да многе ствари постави на своје мјесто и постави своје људе. Тек онда можемо да разговарамо о суштини", рекао је Додик.

Коментаришући писање медија да ће бити скинут са америчке "црне листе" с обзиром на то да је у Трампов кабинет дошао "његов човјек", Додик је рекао да вјерује да ће се почетком наредне године то и догодити.

"Наравно да је боље да се није на тој листи и треба учинити све, и чинимо све да до тога и дође. Вјерујем да ће тако и бити почетком године, имајући у виду низ околности које се дешавају", рекао је Додик.

Он је подсјетио да је дошао на ту "црну листу" због старе администрације САД, јер је позвао српску заједницу у ток земљи да гласа за Трампа.

Додик је напоменуо да се Трамп залаже за немијешање у унутрашње ствари других држава, али да се упркос томе амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак и стара америчка администрација упорно мијешају у унутрашње ствари у БиХ.

Он је навео да и сам Трамп није овладао укупном администрацијом САД, мада се у њу именују неки људи "који су познати Српској", али се још на важним мјестима налази такозвана "дубока држава" и људи из претходне администрације, са којом и сам Трамп има проблема.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће у недјељу, 30. септембра, отпутовати у Сочи, гдје ће се састати са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.