latinica  ћирилица
26/09/2018 |  14:16 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

У Нову годину са Харисом Џиновићем, Жељком Јоксимовићем и Жељком Самарџићем

Харис Џиновић, једна од највећих регионалних естрадних звијезда, забављаће Бањалучане у новогодишњој ноћи, изјавио је градоначелник Игор Радојичић, послије данашњег састанка са представницима туристичких агенција и хотела.

Према његовим ријечима, за овогодишњу, нову манифестацију "Бањалучка зима 2018/2019" припремљен је богат програм, чија ће круна бити тродневни, велики концерти током новогодишњих празника, по узору на Будву и неке друге регионалне центре који на овакав начин обиљежавају улазак у нову годину.

Према утврђеном програму, 30. децембра наступиће Жељко Самарџић, у новогодишој ноћи Харис Џиновић а 1. јануара Бањалучане очекује велики концерт Жељка Јоксимовића.

– У исто вријеме, наши суграђани и туристи, које ове године очекујемо у великом броју, имаће прилику да посјете атрактивне туристичке садржаје на пет локација у граду – у Парку Младен Стојановић, Парку Петар Кочић, Тргу Крајине, платоу испред Музеја савремене умјетности и у паркићу код Народног позоришта Републике Српске – рекао је Радојичић.
Како је наглашено, циљ овог концепта је да се у град привуче што већи број туриста, због чега су градске власти данас позвале хотелијере и агенције да припреме посебне туристичке пакете како би Бања Лука наставила тренд повећаног туристичког раста. На опредјељење Градске управе да крене у овом правцу, како је речено, упућује и анализа ефеката "Прољећа у Бањалуци" која је указала на велики раст прихода у угоститељским објектима и хотелима током трајања ове манифестације.

На основу раније проведеног јавног позива за организацију садржаја у оквиру "Бањалучке зиме", атрактивне туристичке садржаје припремиће агенције "HBO colors" из Новог Сада, те бањалучки "Минт" и "Луцидо".

Према резултатима јавног позива, "HBO colors" организоваће туристичке садржаје на Тргу Крајине и у Парку Петар Кочић, "Минт" у Парку Младен Стојановић, док ће "Луцидо" припремити пригодни програм на платоу испред Музеја савремене умјетности и паркићу поред Народног позоришта.

Начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић, казала је да се, организацијом манифестације "Бањалучка зима", намјерава креирати атрактиван садржај, са циљем привлачења што већег брoja туриста у град на Врбасу.

– Са овом манифестацијом, у рукама имамо добру понуду и атрактиван туристички програм, а сигурни смо да ће нам у тим настојањима помоћи и најављено отварање нових авио линија са бањалучког аеродрома – навела је Тривићева.

Ирена Ступар из агенција "Контики травел" најавила је да ће, у сарадњи са Градом, настојати да припреме пригодне дводневне пакете за туристе из иностранства, како би што већи број њих дошао у Бању Луку за новогодишње празнике.

– На ту тему већ је разговарано са нашим партнерима из иностранства, а циљ нам је да искористимо три нове авио линије из Бањалуке како би покушали довести туристе са тих дестинација, дакле из Белгије, Шведске и Њемачке – казала је она.