latinica  ћирилица
26/09/2018 |  17:23 | Аутор: РТРС

Партизан креће у реконструкцију стадиона

Председник ФК Партизан Милорад Вучелић најавио је да ће велика реконструкција стадиона у Хумској бити завршена до краја следеће године.
Стадион Партизана (Фото: Alo/Marko Metlaš) -
Стадион Партизана (Фото: Alo/Marko Metlaš)

Средином године најављено је да ће многи фудбалски стадиони у Србији бити реконструисани, а међу њима су и објекти на Топчидерском брду.

Звездан Терзић је у недјељама иза нама говорио о реконструкцији стадиона Црвене звезде, а данас је и први човек ФК Партизан Милорад Вучелић проговорио о детаљним плановима за "улепшавање" стадиона у Хумској.

План је да стадион Партизана добије кров, нове столице, терен са гријачима, рефлекторе... Радови би требало да почну следећег пролјећа, а комплетна реконструкција биће завршена до краја следеће године.

"Из државног фонда требало би да добијемо инвестицију већу од 10 милиона евра. Овом одлуком Скупштине града смо 'закорачили у свијет' (грађевинских) дозвола. У међувремену, израђује се увелико план. Чим све то легално прође, у марту ћемо почети да радимо генерално спремање стадиона", рекао је Милорад Вучелић.

Атлетска стаза неће бити уклоњена, али ће капацитет бити смањен.

"Тај пројекат реконструкције ћемо детаљно представити. Направио би се 'оклоп' стадиона. Био би модеран, европски... Можда би се мало смањио капацитет стадиона, али не много. Стадион ће бити препорођен, изгледаће лијепо, а током следеће године ћемо га и завршити", додао је предсједник ФК Партизан и ЈСД Партизан.

Стадион фудбалског клуба Партизан изграђен је 1949. године, а тренутни капацитет износи 29.775 места.