latinica  ћирилица
28/09/2018 |  14:11 | Аутор: СРНА

Гранична полиција спријечила кријумчарење 28 илегалних миграната

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина спријечили су кријумчарење 28 илегалних миграната, а Тужилаштву БиХ биће достављен извјештај против два лица, осумњичена за кријумчарење људи.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Лица чије је кријумчарење спријечено нису посједовала идентификационе документе, а изјавила су да долазе из Ирана, Ирака и Бангладеша.

Група миграната, међу којима је било жена и дјеце, откривена је протекле ноћи у кукурузишту на подручју Јање, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

У везу с овим кријумчарењем доводе се лица чији иницијали су А.И. и Д.В., који су контролисани у непосредној близини и који су мигранте, уз новчану надокнаду, требало да преведу до Сарајева.

Илегални мигранти предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање, а због сумње да су починили кривично дјело кријумчарење људи, против А.И. и Д.В. биће достављен извјештај Тужилаштву БиХ.

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево јуче су ухапсили држављанина Турске чији иницијали су К.Х. након што је прегледом његовог пртљага, на другој линији граничних провјера, откривен фалсификован специјални пасош Турске који је гласио на име друге особе.

На аеродром Сарајево стигао је летом из Београда, а даљим оперативним радом, службеници ове јединице дошли су до сазнања да се држављанин Турске доводи у везу с кријумчарењем људи.

О догађају је обавијештено Тужилаштво БиХ, а у току дана он ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предат надлежном органу