latinica  ћирилица
03/10/2018 |  08:06 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Васић: СДС и ПДП воде "терористичку кампању"

Рајко Васић, политички аналитичар, у Јутарњем дневнику наше телевизије окарактерисао је као терористички чин и испаљивање "зоље" на зграду концерна "Аграм" у Бањалуци и напад на новинара Владимира Ковачевића.

"Овдје постоји циљ да се узбурка јавност. Настоји се изазвати нестабилност у Републици Српској. На тај начин преко колективне политичке свијести покушавају да утичу на резултате избора", рекао је Васић.

Он је истакао да се ова дешавања могу окарактерисати као вишеслојни тероризам, а не класични који се често дешава на Блиском истоку, а који је са масовним бројем жртава.

"Све је рађено с намјером да се не открије починилац. На срећу у Министарству унутрашњих послова Српске постоје професионалци, који су многе случајеве рјешавали. Хапшењем човјека који је испалио зољу, откривен је цијели мозаик који се догађа у Српској у посљедњих годину дана, а који је из једног центра пројектован", наводи Васић.

Васић каже да треба имати на уму да се испаљивање зоље догодило неколико дана након нестанка младог Давида, што како каже није био случајан догађај.

"Ово све показује да СДС води још једну кампању. Значи осим оне прљаве, води и терористичку кампању. Не кажем да су Вукота Говедарица и Младен Иванић знали за све ово, али нису се супротставили томе. Понављам, СДС и ПДП на овај начин воде терористичку кампању према јавности. Једна је прљава кампања према кандидатима, породицама... А друго је напад на јавност и на Српску", истиче Васић.

Додаје да сви ови догађаји више немају за циљ напад на Милорада Додика и СНСД, већ на Српску, како би се показала као терористичко легло.