latinica  ћирилица
05/10/2018 |  14:45 ⇒ 14:47 | Аутор: Агенције

Филм о животу Фредија Меркјурија од 30. октобра (ВИДЕО)

Филм "Боемска рапсодија", филмски и музички спектакл о групи Квин и Фредију Меркјурију, биће премијерно приказан 30. октобра.
Фреди Меркјури, Квин (фото: rt-sheep.com) -
Фреди Меркјури, Квин (фото: rt-sheep.com)

Прича прати чланове легендарне групе Квин, с акцентом на њеног пјевача, јединственог Фредија Меркјурија. Како су настале неке од најбољих пјесама икада, шта је све било потребно жртвовати за бенд и турнеје биће приказано у овој биографској причи.

Од почетка у малим клубовима, до концерата на којима хиљаде људи пјева њихове хитове. Филм прати Фредијев живот, који се у једном тренутку отео контроли, због борбе са самим собом и истраживања своје сексуалности. Поновно окупљање бенда, због концерта на Live Aid 1985. године, који је у преносу уживо гледало 1,9 милијарди људи, све у циљу прикупљања новца за помоћ гладнима у Африци, је најтријумфалнији тренутак у њиховој музичкој каријери, а биће приказан у филму.

Гитариста групе Брајан Меј и бубњар Роџер Тејлор су учествовали у читавом процесу стварање ове биографске приче.

- Филм ће причати стварне приче, које нико не зна боље од њих двојице. Можеш прочитати брдо књига и одслушати исто толико интервјуа, али када сједнеш са људима који те стварно проведу кроз историју, који ти испричају анегдоте о Фредију које никада прије ниси чуо, то је нешто непроцјењиво - рекао је Кинг.

Рами Малек, добитник награде ЕМИ за најбољу главну улогу, глуми Меркјурија. Осим њега, чланове бенда и њихове блиске сараднике ће глумити Бен Харди, Гвилм Ли, Џозеф Мазело, Џим Бич, Луси Бојнтон и други.