latinica  ћирилица
06/10/2018 |  17:22 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Нови Сад: Најпосјећенији штанд Ловачког савеза Српске

На Међународном сајму лова и риболова у Новом Саду један од најпосјећенијих био је штанд Ловачког савеза Републике Српске који је изложио бројне атрактивне ловачке трофеје.
Нови Сад: Отворени јубиларни 50. међународни сајам "Лорист" - Фото: СРНА
Нови Сад: Отворени јубиларни 50. међународни сајам "Лорист"Фото: СРНА

Велики број најмлаћих посјетилаца сајма су се данас и претходних дана фотографисали са трофејним медвједом, вуком, дивљом мачком, дивокозом, тетријебом и бројним другим трофејима ловаца из Српске.

Занимљиво је било и на заједничком штанду Привредне коморе Републике Српске /ПКРС/, и Туристичке организације Републике Српске, на 51. међународном сајму туризма.

У жижи туристичке понуде доминирала је предстојећа скијашка сезона на олимпијској љепотици Јахорини, као и другим мањим атрактивним зимским центрима Српске.

На 51. међународном сајму туризма, посјетиоцима и пословним људима представљено је и остало богатство, као и атрактивни туристички потенцијали Републике Српске.

ПКРС и ТОРС, имали су свој штанд на сајамском простору Привредне коморе Војводине.

Осим ПКРС-а и ТОРС-а, Привредна комора Војводине на свом сајамском простору била је домаћим и другим регионалним коморама, као и представницима регионалног туризма.

На Међународном сајму лова и риболова, продата је најскупља ловачка пушка "берета" модел ЕЕЛЛ, чија је цијена била милион и 67 хиљада динара /око 9.000 евра/.

Најскупљи изложени штап за пецање је "шимано стела СВ", који кошта 51.600 динара /око 435 евра/.

Како би рибарски прибор био комплетан, неопходна је и машиница, а за најскупљу међу изложеним "шимано лесат", потребно је издвојити 90.000 динара /око 760 евра/.

Осим међународних сајмова лова и риболова и туризма у току су и Сајам екологије и Сајам спорта.

Сви сајмови имају заједнички назив "Лорист", а одржавају се у Хали један и Мастер центру Новосадског сајма.

Сајамске манифестације трајаће до сутра.