latinica  ћирилица
07/10/2018 |  15:30 | Аутор: СРНА

Сутра конференција за новинаре међународних посматрача

Међународна изборна посматрачка мисија, надлежна за посматрање општих избора у БиХ, представиће сутра у Сарајеву прелиминарни постизборни извјештај, саопштено је из ОЕБС-а.
ОЕБС - Фото: илустрација
ОЕБСФото: илустрација

Међународна посматрачка мисија састоји се од представника ОДИХР-а, парламентарних скупштина ОЕБС-а, Савјета Европе и Натоа, те Европског парламента.

Извјештај ће представити специјални координатор и вођа краткорочне посматрачке мисије ОЕБС-а Маврудис Воридис, шеф делегације Парламентарне скупштине Савјета Европе Дејм Черил Гилан, шеф делегације ОЕБС-ове Парламентарне скупштине Пиа Каума.

У представљању извјештаја учествоваће и шеф делегације Европског парламента Франк Енгел, шеф делегације НАТО-ове Парламентарне скупштине Раса Јукневичиене и шеф ОДИХР-ове дугорочне изборне посматрачке мисије Петер Тејлер.

Међународна изборна посматрачка мисија састоји се од око 320 посматрача из 43 земље, укључујући око 250 посматрача које је ОДИХР ангажовао на дугорочној и краткорочној основи, 30 парламентараца и чланова особља ОЕБС-ове Парламентарне скупштине, 18 из Парламентарне скупштине Савјета Европе, девет из Европског парламента, као и осам из Парламентарне скупштине НАТО-а.

Конференција за новинаре на којој ће бити представљен прелиминарни постизборни извјештај заказана је за 15.00 часова у хотелу "Новотел".