latinica  ћирилица
07/10/2018 |  23:28 ⇒ 23:29 | Аутор: Агенције

"Бошњаци изабрали хрватског члана Предсједништва"

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић одржао је конференцију за новинаре након првих изборних резултата видно разочаран чињеницом да су Бошњаци масовно гласали за Жељка Комшића. Човић је на почетку рекао да очекује око 155.000 гласова и да је то више него што је очекивао.

"Подршка је далеко боља него што смо очекивали. Надам се укупној цифри од 155.000 гласова. Ако знамо колико је наше бирачко тијело, желим се захвалити свима и преузети обавезу. Заједништво је резултирало добрим резултатом", казао је Човић.

Ипак, видно је разочаран гласовима Бошњала, који су по свему судећи изабрали Жељка Комшића за члана Предсједништва из реда хрватског народа.

"Ово је порука свима, хрватски народ је послао поруку да је конститутиван и да је проевропски. Жао ми је што Бошњаци то нису разумјели и што су се опредијелили другачије. Мислио сам да то неће урадити. Ми ћемо у хрватском гласачком тијелу имати 80 одсто. Не могу Бошњаци, Хрватима бирати легитимне представнике, то је пут назадовања, то није европски пут. То је порука и представницима међународних институција. Трудили смо се да измијенимо Изборни закон. Гласови најмногобројнијег народ су превагнули. Вјерујем да ће међу Бошњацима бити разумијевања, јер то није добро за бошњачки народ и БиХ и то може изазвати невиђену кризу. Свјесни смо те одговорности", поручио је Човић.