latinica  ћирилица
08/10/2018 |  11:13 | Аутор: РТРС

Павић: Побиједио је интерес Српске и српског народа

Политички аналитичар Александар Павић оцијенио је да су Срби на општим изборима у БиХ поново показали зрелост и изабрали државотворну опцију Републике Српске упркос јаким притисцима са Запада.
Александар Павић (фото: sveosrpskoj.com) -
Александар Павић (фото: sveosrpskoj.com)

Он је истакао да је изборни резултат добра вијест, јер је побиједио интерес Републике Српске и српског народа.

"Српски гласачи у БиХ су поново, по ко зна који пут још од деведесетих година, показали зрелост да изаберу државотворну опцију упркос врло јаким, честим и перфидним спољним, односно западним притисцима", рекао је Павић Срни.

Он је нагласио да је побиједила борба против централизације, за ближе везе и са Србијом и Русијом и отпор увлачењу БиХ у НАТО.

Павић оцјењује да је надолазећа политичка криза у Федерацији БиХ условљена побједом кандидата ДФ-а Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ, што само показује шта би задесило Републику Српску да је дозволила да јој Сарајево управља судбином на било која начин.

"Мајоризација хрватског народа побједом Комшића још је једно упозорење свима који су мислили да могу да граде успех у Републици Српској сарадњом са политичким снагама у Сарајеву, које се неће смирити док Српска не нестане и не буде обесмишљена", рекао је Павић.

Према његовим ријечима, Хрвати су окусили оно што су сами себи закували још када су направили антисрпску коалицију са муслиманима током рата и то им се сада обија о главу.

"То само показује да је потпуно исправна политика одупирање свакој сарадњи са Сарајевом, које покушава да уз помоћ својих западних савезника обисмисли Дејтонски споразум и Републику Српску", закључио је Павић.