latinica  ћирилица
09/10/2018 |  08:31 | Аутор: СРНА

Магла успорава вожњу

Саобраћај се јутрос у Републици Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а магла смањује видљивост и успорава вожњу у котлинама и дуж ријечних токова, посебно на подручју Бањалуке, Кнежева, Мркоњић Града, Приједора, Добоја, Фоче, Зворника, Власенице, Милића и Хан Пијеска.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне земље или камења на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина и возачима савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођена стању и условима на путу.

Због радова је измијењен режим одвијања саобраћаја на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионицама магистралних путева Карановац-Црна Ријека и Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пут граница Републике Српске /Трновица два/-Требиње због изградње водовода за насеље Дражесне Горе.

Саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

Због санационих радова, саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у Улици 27. марта у Бијељини.

Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица.

Возила се за вријеме обуставе преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због санације клизишта на регионалном путу Братунац три-Дрињача у времену од 7.00 до 16.00 часова потпуно је обустављен саобраћај, док од поноћи до 7.00 и од 16.00 часова до поноћи остаје на снази забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе "М3".

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

Због активираног клизишта на регионалном путу Лопаре-Прибој обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, те преусмјерен на алтернативне правце.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У времену од 8.00 до 16.00 часова због деминерских радова најављене су получасовне обуставе саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, на локацији Национални парк Сутјеска-Прибој, општина Фоча.

Због деминерских радова на деминерским радилиштима у Клакарима Доњим на путу Брод-Оџак, од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се одвија тако што 30 минута трају обуставе, а 15 минута пропуштања возила.

На регионалном путу Теслић два-граница Републике Српске/ФБиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На подручју ФБиХ саобраћај теретних возила обустављен је због реконструкције моста на магистралном путу Нови Травник-Бугојно, на улазу у Бугојно.

За вријеме радова саобраћај теретних возила преусмјерен је на алтернативни правац Бугојно-Доњи Вакуф-Травник-Невић Поље, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

Санациони радови у току су на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо, као и на магистралним путевима Блажуј-Громиљак, Мркоњић Град-Кључ, Доњи Вакуф-Травник и Семизовац-Олово-Кладањ.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Због радова у Црној Гори у времену од 9.00 до 13.00 и од 15.00 до 18.00 часова не препоручује се кориштење Граничног прелаза Делеуша.