latinica  ћирилица
09/10/2018 |  10:36 | Аутор: СРНА

Ухапшене четири особе због напада на два Албанца у Новом Саду

Четири особе ухапшене су због напада на двојицу младића албанске националности у Футошкој улици у Новом Саду, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да је полиција послије интензивне вишечасовне истраге идентификовала све нападаче који су претукли двојицу младића и ухапсила четири особе осумњичене за ово кривично дјело.

"Пронађена је и одећа коју су осумњичени носили у недељу ујутру приликом напада, што је важно за наставак истраге", истакао је Стефановић.

Иако досадашња истрага, укључујући и разговор са осумњиченима, али и једним од оштећених, указује да овај инцидент није подстрекнут на националној основи, полиција ће, како је рекао Стефановић, испитати све наводе веома детаљно и доћи до потпуне истине.

"Србија неће бити земља у којој се било ко, без обзира на националну, верску или неку другу припадност, осећа угроженим, нити ће бити земља у којој ће дивљачки напади проћи некажњено", поручио је Стефановић.

Према његовим ријечима, ово је држава у којој влада право и у којој ће свака врста насиља бити најстроже санкционисана, а полицијски и тужилачки органи реаговаће брзо и ефикасно да би грађани били безбједни и сигурни.