latinica  ћирилица
09/10/2018 |  22:07 | Аутор: СРНА

Национални фудбалски стадион биће грађен у Сурчину?

Национални фудбалски стадион требало би да буде грађен на подручју београдске општине Сурчин, речено је Тањугу у Министарству заштите животне средине Србије.
Стадион - Фото: Screenshot
СтадионФото: Screenshot

"Министарство заштите животне средине дало је позитивно мишљење на предлог одлуке о изради стратешке процене утицаја Просторног плана посебне намене Националног фудбалског стадиона. Носилац израде извештаја о стратешкој процени је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Локација предметног плана је на подручју градске општине Сурчин", кажу у Министарству заштите животне средине.

Како се наводи, Министарство очекује коначан текст извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

На овај начин практично је направљен први званични корак ка изградњи стадиона на којем ће утакмице играти репрезентација Србије.

Изградња овог стадиона омогућиће да се Србија кандидује за организовање највећих фудбалских догађаја као што су финале Лиге шампиона, Лиге Европе или Суперкуп Европе.