latinica  ћирилица
10/10/2018 |  10:38 ⇒ 13:17 | Аутор: СРНА

Шпирић: Говедарица не схвата да није проблем у бројању, него у повјерењу бирача

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је данас Срни да /предсједник СДС/ Вукота Говедарица не може да схвати да није проблем у бројању гласова, него у повјерењу бирача, али то је сложено и он очито то не разумије.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Да је Говедарица слушао поруке властитог народа, а не неких амбасада можда је могло бити и другачије. Овако мора да схвати да је изборни процес сложен и да бројачи могу избројати само оно што су бирачи казали, а казали су да је изгубио изборе и он и Младен Иванић на срећу Републике Српске", истакао је Шпирић.

Према његовим ријечима, резултати гласања на општим изобрима одржаним 7. октобра јасно показују ко је побједник, а ко губитник и то треба сви да прихвате.

"Онај ко није у стању бити узвишен у поразу нема политичку перспективу и треба да окачи копачке о клин. Они који су побиједили треба да понизно служе народу", каже Шпирић.

Он је поручио да ко губи има право да се љути, али не и да оспорава изборни процес.

Говедарица је јуче на конференцији за новинаре у Бањалуци изјавио да је вољом гласача он изабран за предсједника Српске и да ће тражити да поново буду избројани сви гласачки листићи је "изборе треба да деФинишу гласачи, а не бројачи гласова".