latinica  ћирилица
12/10/2018 |  10:23 | Аутор: СРНА

Бањалука: Јесење чишћење града почиње у понедјељак

Јесења акција чишћења и уређења града Бањалука почеће у понедјељак, 15. октобра, и трајаће до 10. новембра, најавио је начелник градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Билчар је рекао да ће одвоз крупног отпада, изузев грађевинског, и ове јесени бити организован у свим мјесним заједницама.

"Отпад ће се моћи одложити у постављене контејнере, као и на друга мјеста приступачна возилима за одвоз", рекао је Билчар Срни.

Он је додао да се овом акцијом грађанима жели омогућити да сав отпад који имају, изнесу на мјеста која су одређена за то, како би уредили свој животни простор, а тиме и цијели град.

Како је предвиђено програмом, у периоду од 15. до 29. октобра акцијом ће бити обухваћене градске мјесне заједнице на десној обали Врбаса и сеоске мјесне заједнице које гравитирају магистралном путу Бањалука-Јајце и платоу Мањаче.

Од 29. октобра до 10. новембра, акција ће се спроводити у градским мјесним заједницама на лијевој обали Врбаса и сеоским мјесним заједницама које гравитирају магистралном путу Бањалука-Приједор и путу Бањалука-Бронзани мајдан.

Градске власти Бањалуке сваке године организује прољећну и јесењу акцију чишћења и уређења града.

Основни циљ акције је да се спријечи стварање дивљих депонија, те да се прикупи и изнесе што више крупног отпада, старих ствари, опалог лишћа, затим отпада и смећа из ријека и потока, те сваке друге врсте отпада који оптерећује и загађују животну средину.

Из Одјељења за комуналне послове позвају суграђане да се укључе у акцију и изнесу отпад на за то предвиђена мјеста.

Јесењу акцију чишћења града, надлежне градске службе спроводе у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима, те уз координацију са мјесним заједницама и предузећима "Чистоћа" и "Еко еуро тим", која ће одвозити отпад.

У прошлогодишњој јесењој акцији чишћења и уређења сакупљено је 495 тона отпада.