latinica  ћирилица
12/10/2018 |  10:23 | Аутор: СРНА

На Лаушу се гради објекат за мјесну заједницу и полицијску станицу

У бањалучком насељу Лауш почеле су припреме за изградњу новог административног објекта у ком ће бити смјештена мјесна заједница и полицијска станица, а вриједност заједничког пројекта Градске управе и Министарства унутрашњих послова Републике Српске биће око милион КМ, речено је Срни у Градској управи.
Градска управа Бања Лука - Фото: РТРС
Градска управа Бања ЛукаФото: РТРС

Према идејном пројекту, површина планираног објекта износи 1.112 квадратних метара, а замијениће дотрајалу бараку на углу Карађорђеве и Улице Јована Рашковића.

Осим канцеларија за рад мјесне заједнице, према пројекту објекат ће имати друштвену салу са око 150 мјеста, чиме ће бити ријешен вишедеценијски проблем са реализацијом друштвених активности на подручју једног од најмногољудијих бањалучких насеља.

У оквиру припрема за реализацију овог пројекта, Градска управа ће ових дана расписати јавну набавку за избор извођача радова.

У Одјељењу за комуналне послове наводе да изградњом овог објекта, по први пут мјесна заједница и полицијска станица неће више бити смјештени у туђим просторима, што је сада случај.

"Са друге стране, највећа добит је у томе што ће у овој згради моћи да се организују разни догађаји, које сада на у овом насељу није било могуће извести због недостатка адекватних просторија", истичу у Одјељењу за комуналне послове.

У непосредној близини ове локације, ускоро се може очекивати и почетак радова на изградњи кружног тока, који би требало да ријеши саобраћајне гужве на овом чворишту, које су посебно изражене у јутарњим и послијеподневним шпицевима.