latinica  ћирилица
12/10/2018 |  13:38 | Аутор: СРНА

Брнабић: У Приштини да се окану централне Србије

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић поручила је представницима привремених институција у Приштини да престану да причају о Прешеву, Бујановцу и Медвеђи и да се окану централне Србије, те нагласила да треба да се разговара о томе да ли може да дође до компромиса који би обезбиједио дугорочну нормализацију односа Београда и Приштине.
Ана Брнабић - Фото: РТРС
Ана БрнабићФото: РТРС

На тврдњу предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија да је добио подршку предсједника Француске Емануела Макрона да Београд и Приштина што прије постигну обавезујући споразум, са "реалном могућношћу корекције границе што подразумијева припајање Прешева, Медвеђе и Бујановца територији /самопроглашеног/ Косова", Брнабићева је рекла да Тачи и њему слични сваки дан причају другачије и да су им изјаве у међусобној супротности.

Она је навела да се тиме показује њена ранија тврдња за приштинске власти да Београд нема са друге стране стола некога са ким може да разговара, а да може да очекује да ће урадити оно што каже, преноси РТС.

"Молим да прекину да причају о Прешеву, Бујановцу и Медвеђи зато што то никаве везе са животом нема и молим да се не иде даље на територију централне Србије", рекла је Брнабићева.

Она је нагласила да Србија јесте и биће флексибилна, стрпљива и толерантна, али да све има свој крај.

"Молим вас да се оканете централне Србије и да разговарамо о томе да ли можемо да имамо компромис који може да обезбеди дугорочну хапрмонизацију односа Београда и Приштине", додала је премијер.

Она је навела да су врховне вриједности Србије слобода и мир и да ће се Србија трудити да задржи мир шта год се дешавало, али да не треба даље да се прича о територијама централне Србије.