latinica  ћирилица
12/10/2018 |  15:40 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Власеница: Одржан Сајам пољопривреде и привреде

Општина Власеница организовала је сајам пољопривреде и привреде на којем је учествовало преко 70 излагача. Ово је била прилика да сеоска домаћинства првенствено представе своје производе.

Већина излагача је своје производе представљала самостално, док су поједини то радили уз подршку удружења. Производе који нису маркетнишки заступљени представили су купцима и потврдили да се од рада на селу може добро живјети.

Произвођачи кажу да се може живјети од производње.

Препоручују и млађим да се прикључе, ако немају посла, како не би били на бироу.

Истичу да им пуно значи што иду по сајмовима, гдје рекламирају своје производе.

Сајам је тренутно један од најпознатијих на овом подручију, то доказује и преко 70 излагача. Општина је у сарадњи са ресорним министарством обезбиједила финансијску подршку.

Мићо Краљевић, начелник општине Власеница каже да је план општине да се много више средстава из буџета издвоји за субвенције пољопривреди и привреди, као и запошљавању и самозапошљавању.

"Тим прије да се омогући начин да се људи сусрећу, да показују оно што имају, чиме се баве, које резултате постижу и да укажу на проблеме које имају", истиче руководилац Подручне јединице Бијељина у ресору за пружање стручних услуга при Министарству пољопривреде, водипривреде и шумарства Републике Српске Драган Зарић.

Награђени су сви излагачи из општине Власеница, док су своје производе изложили и учесници из Србије и Федерације БиХ.