latinica  ћирилица
12/10/2018 |  20:27 | Аутор: СРНА

Црвена Звезда и ПСЖ негирају оптужбе

Фудбалски клуб Црвена звезда одбацио је данас као нетачне тврдње француског портала Екип да је неименовани функционер клуба желио да уплати пет милиона евра на пораз Београђана са пет голова разлике пред меч 2. кола Лиге шампиона против француског клуба Пари Сен Жермен.

"Наводи из тог текста могу нанијети велику штету угледу и реномеу нашег клуба и зато инсистирамо и код УЕФА и код надлежних истражних органа у Србији и у Француској да ове сумње истраже до краја и да се дође до истине", наводи се у саопштењу Црвене звезде.

У саопштењу се истиче да су данашње технологије и разни други механизми толико напредовали да је просто немогуће да овај евентуални случај остане неразјашњен, преносе београдски медији.

"ФК Црвена звезда очекује да се до истине о свему овоме мора доћи у што краћем року и да се мора скинути било каква сумња о умешаности било којег члана нашег клуба у евентуалне нечасне радње", наведено је у саопштењу.

И клуб ПСЖ оштро су демантовали писање портала.

"Ни у једном тренутку нико од наших фунцкионера није разговарао са неким из Звезде, а да то није било стриктно о организацији меча, као и посјетама и осталим стандардним протоколима пред мечеве", навео је ПСЖ.

Канцеларија француског финансијског тужилаштва саопштила је да је покренула истрагу о потенцијалном намјештању фудбалске утакмице између ПСЖ и Црвене звезде.

Француски портал Екип пренио је да је УЕФА обавијестила о свему томе француско тужилаштво, а да су неколико дана прије дуела 2. кола на "Парку принчева" о цијелом случају обавјештени и предсједник УЕФА Александар Чеферин и његови блиски сарадници.