latinica  ћирилица
13/10/2018 |  18:09 | Аутор: РТРС

Олимпија славила у Бањалуци

Фудбалери Борца поражени су данас од Олимпије 4:0 у пријатељској утакмици играној на Градском стадиону у Бањалуци. Резултат је дефинитивно био у другом плану, а много битније су чврсте везе које су успоставила два клуба.
Борац - Олимпија (Фото: fkborac.net) -
Борац - Олимпија (Фото: fkborac.net)

Послије 27 година, Борац је поново у суботу угостио Олимпију и забиљежио пораз којим је тим из Љубљане поравнао скор у побједама у међусобним дуелима – 48 утакмица, по 18 побједа оба тима и 12 ремија.

Оба тренера су дали шансу свим играчима, поготово шеф струке Борца Дарко Војводић, који је у другом дијелу прилику пружио прилику свим омладинцима са клупе за резервне играче да осјете травњак у пријатељском сусрету.

Ипак, у првом дијелу, Борац јесте био инфериорнији, али је на одмор отишао само са једним поготком “минуса“ који је у 35. минуту постигао некадашњи нападач сарајевског Жељезничара Иван Лендрић.

У наставку, када су оба тренера “измијешала карте“ и увела по пет-шест нових играча, испливало је посебно име Стефана Савића, аса “змајчека“, који је за само пола сата на терену Градског стадиона уписао хет-трик.

Најприје је у 57. минуту послије лијепог соло продора погодио мрежу Борца, да би потом у 69. и 76. минуту поново матирао голмана Бањалучана Марка Саватовића.

– Била је ово једна добра, фер утакмица. Најважније да се нико није повриједио, а добро смо се истрчали. Резултат ми није важан, колико сама игра - рекао је послије меча Зоран Баришић, тренер Олимпије.

Тренер Борца није желио много коментарисати утакмицу.

– Ово ипак није наш ниво, ми се морамо вратити у реалност, а то је Прва лига Републике Српске. Хвала Олимпији и мом пријатељу Зорану Баришићу што су дошли и треба да његујемо и даље овако добре односе. Окрећемо се Сутјесци у уторак, то је наш приоритет и све осим побједе не долази у обзир! Побједићемо ту утакмицу сигурно - поручио је Дарко Војводић.