latinica  ћирилица
13/10/2018 |  18:28 | Аутор: Б92

Ђоковић: "Јашем" на таласима успјеха са Вимблдона!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је одиграо један од бољих мечева ове сезоне против Александера Зверева у Шангају.

Ђоковић се пласирао у финале Мастерса у Шангају пошто је декласирао младог Нијемца резултатом 6:2, 6:1 послије округло сат времена игре.

-Био сам веома концентрисан од самог почетка, имао сам сјајан интензитет на терену. С друге стране, Саша је одиграо достан чудан меч – знам да може много боље од овога. Не знам да ли је осјећао неке физичке потешкоће, направио је велики број неизнуђених грешака, али то се једноставно деси. Постоје такви дани - рекао је Ђоковић и наставио:

-Покушао сам да урадим све што сам замислио и одиграо сам веома квалитетан меч.

Он је одлично враћао сервисе ривала, али био изузетно сигуран када је имао почетни ударац.

-Све је функционисало одлично. Неколико перфектних мечева сам одиграо последњих дана, не могу да се жалим нити да тражим неке рупе. Не желим да се жалим, има много позитивних ствари и надам се да ће сутра у финалу поново све кликнути.

Новак је казао да се осјећа свјеже јер је добро распоредио турнире на којима наступа.

-Осјећам се сјајно. Одиграо сам много мечева у последњих пет мјесеци, али нисам играо последњих шест мјесеци претходне сезоне и на почетку ове нисам имао много мечева. Послије операције све те околности су мало утицале на моју игру. Било ми је потребно много мечева да повратим самопоуздање. Све је кренуло набоље од Рима, као и од сезоне на трави (Квинс и Вимблдон). Покушавам да и даље "јашем" на том таласу и видјећемо докле ће ме то довести - закључио је Ђоковић.

Од понедјељка ће бити други играч на АТП листи, а у финалу игра са младим тенисером из Хрватске Борном Ћорићем.