latinica  ћирилица
15/10/2018 |  17:59 | Аутор: Б92

Арапски принц жели да купи Манчестер јунајтед

Jедан од најбогатијих људи свijета, принц Мохамад бин Салман, жели да постане власник Манчестер јунајтеда. Принц из Саудијске Арабије има богатство које се процjењује на 9,64 милијарди евра и тренутно је на Форбсовој листи на осмом мjесту најмоћнијих људи свijета.

Он има свега 33 године и жељу да буде власник најтрофејнијег енглеског клуба. Нјегов план је да озбиљно конкурише власницима Манчестер ситија, краљевској породици из Абу Дабија.

Острвски медији преносе да ће један од сувласника Манчестер јунајтеда Аврам Глејзер током наредних дана отпутовати у Ријад на евентуалне преговоре око продаје акција клуба.

Ипак, да би постао власник, принц Мохамад бин Салман би морао да издвоји више од 2.8 милијарде евра колико се тренутно на тржишту процjењује вредност клуба са Театра снова.

Такође, могуће је да не жели да откупи цијели пакет акција, већ само један део који би му касније омогућио да постепено откупљује остатак, као што је то био случај са преузимањем неколико острвских клубова.

Да се нешто дешава иза кулиса, могло се наслутити и иза честих путовања Аврама Глејзера на Блиски исток. Он ће током наредне недјеље учествовати и на једној инвеститорској конференцији у Ријаду, што је само појачало спекулације.

Иначе, Саудијска Арабија има већ значајна улагања у свијету спорта, нарочито у формули 1 и професионалном рвању, али са фудбалом нису имали превише додирних тачака.

Иначе катарска беИН Спортс телевизија је забрањена за емитоваје у Саудијској Арабији, али телевизија Беоут, који има сједиште у тој земљи, често је пиратски емитовао мечеве из Премијер лиге.