latinica  ћирилица
15/10/2018 |  19:07 ⇒ 19:08 | Аутор: СРНА

Шпановић: Помоћи ћу да се у Бањалуци организује митинг на којем ћу наступати

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић изјавила је данас у Бањалуци да је почаствована позивом да дође у Републику Српску и најавила да ће Бањалучани у скоријој будућности имати прилику да је гледају како наступа.
Ивана Шпановић - Фото: Facebook
Ивана ШпановићФото: Facebook

"Пресрећна сам и почаствована позивом и чињеницом да сам овдје. Сви би били срећнији да је другачија ситуација и да ја овдје данас атлетска манифестација на којој наступам, али помоћи ћу да до тога дође у блиској будућности", рекла је Шпановићева новинарима, током дружења са бањалучким атлетичарима на Градском стадиону.

Она је младим атлетичарима у Бањалуци донијела своју олимпијску медаљу с циљем мотивације и истрајности.

"Вјерујем да ту бронзану медаљу могу да позлатим можда већ на Олимпијским играма у Токују. Суштина је да то што радимо волимо и дамо све од себе да будемо што бољи у томе. Свака медаља ме мотивише за даље и не мислим да сам још достигла свој максимум", рекла је Шпановићева.

Она је истакла да се њена доминација крије у њеној менталној снази и додала да сваки успјех заједно са својим тимом прославља, а неуспјех прихвата.

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић изразио је задовољство што је Шпановићева прихватила позив предсједника Републике Српске Милорада Додика, додавши да је та прилика искориштена да атлетичари добију могућност да се са њом друже.

"Потрудићемо се да будемо Ивани добри домаћини и надам се да ће сљедећи пут наступати пред пуним трибинама", навео је Јаћимовић.