latinica  ћирилица
16/10/2018 |  11:07 | Аутор: СРНА

Регистровати се у здравственим установама које имају уговор са ФЗО

Фонд здравственог осигурања Републике Српске позвао је осигурана лица да приликом регистрације у тим породичне медицине, као и код избора педијатра и гинеколога, воде рачуна да се региструју у здравственим установама које имају потписан уговор са Фондом, да би могли користити сва права из здравственог осигурања.
Фонд здравственог осигурања - Фото: РТРС
Фонд здравственог осигурањаФото: РТРС

Из Фонда је саопштено да су информације у вези са установама са којима имају потписане уговоре доступне на интернет страници Фонда, те осигураници могу да се информишу и у свим пословницама Фонда.

"Важно је да изабрани љекари раде у здравственим установама које са Фондом имају потписан уговор, да би осигураници могли користити здравствену заштиту о трошку Фонда", наводе из ФЗО.

Из Фонда сугеришу осигураницима да прије регистрације провјере које установе имају уговор са ФЗО, јер, како се додаје, поједине здравствене установе позивају осигуранике да се региструју код њих, а немају потписан уговор са Фондом.

У саопштењу се подсјећа да је у току редован период за избор, као и промјену породичног љекара, педијатра и гинеколога, те да сви који желе да промијене доктора то могу да учине до краја године, без навођења разлога.