latinica  ћирилица
17/10/2018 |  14:32 | Аутор: РТРС

Макрон демантовао Пленковића

Француски предсједник Емануел Макрон демантовао је хрватског премијера Андреја Пленковића који је јуче изјавио да је на састанку са Макроном разговарао о Босни и Херцеговини и дешавањима у БиХ након избора.

У службеној изјави Јелисејске палате о састанку не говори се о БиХ, него се у општим цртама говори о региону западног Балкана.

"Исто тако желим да разговорамо о западном Балкану, гдје такође имамо много заједничког интереса и жељу да се крене напријед у многим ситуацијама, јер мислим да је то важно за стабилност наше Европе и за напредак више заједничких пројеката", наводи се у изјави канцеларије француског предсједника.

Пленковић је након јучерашњег састанка рекао да је Макрона упознао са дешавањима у БиХ, посебно са стањем хрватског народа, и да га је замолио да помогне у реформама изборног законодавства у БиХ.

Из Амбасаде Француске у БиХ, рекли су за Н1 да не могу коментарисати састанак у Паризу, те да не могу рећи да ли ће се Француска активније укључити у рјешавање питања изборног законодавства у БиХ.

Извор: Н1