latinica  ћирилица
18/10/2018 |  08:35 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Бањалука: Преминуо од повреда задобијених у тучи, два лица приведена (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука лишили су слободе два лица осумњичена да су учествовала у тучи у којој је двадесетдеветогодишњи мушкарац преминуо од задобијених повреда.

Полицији је јутрос у 3.15 часова пријављено да је испред пекаре у Улици Николе Пашића дошло до нарушавања јавног реда и мира тучом у којој су учествовала три лица, од којих је једно преминуло од задобијених повреда, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.

Од посљедица задобијених повреда у физичком сукобу преминуо је 29-годишњи Бојан Миловановић из Козарске Дубице, саопштено је из Окружног јаваног тужилаштва у Бањалуци.

Увиђај на лицу мјеста обавио је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио предузимање потребних истражних радњи и мјера, као и вјештачења ради утврђивања свих околности догађаја.

Наложена је и обдукција која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.

Из Тужилаштва је саопштено да је истрага у току.

Независне незванично сазнају да су се у Улици Николе Пашића среле двије групе младића, те да је између њих дошло до свађе. Услиједио је физички обрачун, у којем је Миловановић тешко претучен, након чега је преминуо. По ријечима мјештана, изударан је шипком по глави.

Српскаинфо сазнаје да су ухапшени 28-годишњи Горан Билчар и 27-годишњи Марко Михајловић из Бањалуке, те да је, према првим информацијама, мотив убиства сукоб, односно свађа због саобраћаја.