latinica  ћирилица
18/10/2018 |  15:54 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Бијељина: Општа јесења дератизација још није спроведена

Општа јесења дератизација на подручју града Бијељине, још није спроведена. У надлежном градском одјељењу кажу да је у току жалбени поступак на избор најповољнијег понуђача, па ће дератизација бити урађена након завршетка тендерског процеса.

Дератизација се треба спроводити онда када јој је вријеме, сматрају становници Бијељине, и додају да постоји реална опасност од глодара, који се већ могу видјети у домаћинствима у урбаном подручју.

У градском Одјељењу за привреду кажу да је тендер за јесењу дератизацију расписан на вријеме, али да се због жалби и даље не може започети сузбијање глодара.

"Јавна набавка за пружање услуга "Општа систематска дератизација на подручју Града Бијељина" је расписана на вријеме. Поступак избора најповољнијег понуђача је у току, а тренутно је у току жалбени поступак. Након окончања избора најповољнијег понуђача биће извршена општа систематска дератизација на подручју Града Бијељина", саопштење је Одјељења за привреду Града Бијељина.

Систематска дератизација требало би да буде обављена у подрумским просторијама зграда, школским и предшколским установама, вјерским објектима, болници и Дому здравља, у породичним стамбеним и помоћним објектима, а обухватиће и пољопривредна газдинства, за шта је из локалног буџета предвиђено 37.000 марака.

Привредници имају обавезу да сами ураде дератизацију у својим просторијама. Не чекајући завршетак тендера, поједине установе саме су урадиле овај посао.

"Ми неколико пута годишње вршимо те мјере. Наравно, те мјере морају да се врше редовно и без прекида да би имале пуни ефекат. С обзиром на то да је ријеч, када је наша установа у питању, о колективном смјештају и да имамо кухињу у којој се храни преко 200 људи, веома је битно да се те мјере врше редовно", рекао је директор ЈУ "Дом ученика" Бијељина Владимир Вуловић.

Како смо незванично сазнали, у току је жалбени поступак на други тендер који је у овој години отворен за спровођење систематске дератизације, након што је први који је расписан у априлу оборен.