latinica  ћирилица
19/10/2018 |  15:57 ⇒ 15:58 | Аутор: Б92

Фед куп: Србија са Британијом, Хрватском, Турском...

Тенисерке Србије играће у Групи А Евро-афричке зоне ФЕД купа са домаћином Великом Британијом, Хрватском, Мађарском, Турском, Грчком, Грузијом и Словенијом.
Тенис  (илустрација) -
Тенис (илустрација)

Од наредне године зонско такмичење подијељено је у двије групе, што је новитет, а у граду Бат играће се по "роунд робин" систему јер ће осам селекција бити подијељено у двије подгрупе.

"Промјена правила је само је у томе што ће се играти на двије локације, тако да није нека битна промјена и неће утицати на сам пласман екипа. Наша група, када се погледају репрезентације, може да буде јача од оне у Пољској, али не мора да значи да ће тако и бити, јер све зависи ко ће у каквом саставу доћи, тако да је тешко дати процјену у овом тренутку да ли смо извукли тежу или лакшу групу. Сваки противник може да буде незгодан, мање- више смо против свих ових екипа већ и играли и само ако будемо били у најјачем саставу можемо да очекујемо уз велику борбу испуњење циља, а то је пласман у Свјетску Б групу. Једино што може да се очекује је да ће за Велику Британију која је домаћин, играти њихове најјаче играчице. У сваком случају се надам да ћемо ми бити у најјачем саставу и у том случају можемо свакога да побиједимо", рекла је селектор Фед куп тима Србије Татјана Јечменица Јевтић.

У Групи Б у пољској Зјелоној Гори су домаћа селекција, Русија, Украјина, Естонија, Бугарска, Данска и Шведска.

Побједници група у Бату и Зјелоној Гори бориће се међусобно за пласман у плеј-оф за попуну Свјетске групе Б 2020.

Такмичење је на програму од 6. до 9. фебруара 2019. године.