latinica  ћирилица
20/10/2018 |  13:03 | Аутор: СРНА

Поповић: Прекинути преговоре ако Приштина не одустане од формирања војске

Предсједник Српске народне патрије и министар у Влади Србије Ненад Поповић поручио је да Београд треба да прекине преговоре са Приштином ако самопроглашено Косово не одустане од процеса формирања војске.
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija) -
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija)

Поповић је оцијенио да је одлука о формирању војске "посљедњи ексер у сандук" бриселских споразума који се воде под окриљем ЕУ, саопштено је из СНП-а.

"Након последњих одлука косовске скупштине о формирању такозване војске, Србија треба да захтева од западних спонзора лажне државе Косово да натерају своје штићенике да хитно ставе ван снаге такву одлуку, јер ће у супротном прекинути све преговоре са сепаратистима", навео је Поповић.

Он је нагласио да Србија треба да преиспита даље спровођење договора који су донесени у оквиру бриселских споразума, јер је "сада јасно да су ти договори ништавни пред силом терориста из Приштине и њихових западних заштитника".

"Србија, као одговорна држава, мора јасно да стави до знања свима да неће допустити даља понижења и да ће предузети све мере да заштити своје државне и националне интересе", поручио је Поповић.

Он је додао да Србија у овом тренутку мора још снажније и чвршће да сарађује са својим савезником Русијом по питању Космета како би се у наредном периоду спријечило укидање УНМИК и формирање такозване војске Косова, као и да би се обезбиједило поштовање Резолуције 1244 и сачувала безбједност Срба у јужној српској покрајини.