latinica  ћирилица
01/11/2018 |  15:00 ⇒ 15:11 | Аутор: СРНА

Чубриловић и Бертон отворили парламентарну библиотеку

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Брус Бертон отворили су парламентарну библиотеку.
Недељко Чубриловић и Брус Бертон (фото: narodnaskupstinars.net) -
Недељко Чубриловић и Брус Бертон (фото: narodnaskupstinars.net)

Чубриловић је навео да ће библиотека у просторијама Народне скупштине и даље бити опремана, иако и сада има интересантних наслова за посланике и представнике медија.

"Историја се понавља, враћамо библиотеку у ове просторије. Надам се да ће бити на располагању свима који имају потребу да се служе овом литературом", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци након састанка са Бертоном и отварања библиотеке.

Нагласио је да је са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ разговарао о протеклим изборима и неким законским рјешењима која би требало припремати.

"Надам се да ће нови сазив парламента, не само уважити препоруке које смо данас могли да чујемо, већ да ће та законска рјешења бити и предмет интересовања посланика у наредном сазиву", навео је Чубриловић.

Захвалио је Бертону за помоћ на отварању библиотеке.

Бертон је рекао да Мисија ОЕБС-а има дуготрајну и одличну сарадњу са Народном скупштином Српске, као и са осталим тијелима и  да се нада да ће тако бити и убудуће.

"Имали смо плодан састанак на којем смо разговарали о могућим законодавним измјенама које ће омогућити бољу будућност, али смо данас овдје, прије свега , због отварања библиотеке", објаснио је Бертон.

Истакао је да библиотека има вишеструку намјену па ће, тако, моћи бити кориштена за истраживања, али и за састанке.

"Биће доступна јавности, младима, студентима за њихова истраживања, размјену искустава и знања. То је наставак изванредне сарадње коју имамо са Народном скупштином", рекао је Бертон.