latinica  ћирилица
05/11/2018 |  13:32 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење шест Иранаца

Службеници Јединице граничне полиције Велика Кладуша спријечили су кријумчарење шест држављана Ирана у непосредној близини границе БиХ с Хрватском, у оквиру оперативне акције "Мигранти".
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Иранци, који су откривени у суботу, 3. новембра, у комбију регистарских ознака БиХ, посједовали су потврде о исказаној намјери подношења захтјева за азил у БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Претходно је полиција свјетлосним и звучним сигналима покушала да заустави комби, али је возач одбио да се зауставити. Када је возило сустигнуто, два лица су побјегла у оближњу шуму.

Претрагом терена и даљим оперативним радом нађени су држављани БиХ чији иницијали су А.Р. и С.Д. који се доводе у везу с кријумчарењем миграната, док се и даље трага за возачем, наводи се у саопштењу.

Због постојања основа сумње да су они починили кривично дјело кријумчарење људи, о догађају је обавијештено Тужилаштво БиХ.

Возило и други доказни материјали су привремено одузети, а даљи рад на овом случају је у току.

Припадници Јединице граничне полиције Велика Кладуша у петак, 2. новембра, ухапсили су држављанина Сирије чији иницијали су Ј.С, који је покушао да изађе из БиХ с фалсификованим пасошем Естоније.

Сиријац је контролисан у аутобусу који саобраћа на релацији Сарајево-Љубљана.

Даљим оперативним радом службеници ове јединице на подручју Велике Кладуше, код другог држављанина Сирије пронашли су оригиналну путну исправу Сирије, на основу које је утврђен идентитет Ј.С.

Због сумње да је починио кривично дјело фалсификовање исправе, против Ј.С. биће достављен извјештај тужилаштву Унско-санског кантона. Фалсификовани документ је привремено одузет.

На граничном прелазу Градишка у суботу и данас ухапшени су М.В. за којим је МУП Кантона Сарајево расписао потрагу због преваре, те С.С. за којим трага Основни суд у Градишци због шумске крађе.

Ухапшени М.В. предат је припадницима МУП-а Кантона Сарајево, а С.С. службеницима Судске полиције Градишка.