latinica  ћирилица
06/11/2018 |  21:58 | Аутор: sputniknews.com

Аустријски експерти: 95 одсто миграната млађи мушкарци и наоружани

На границама Босне и Херцеговине са Хрватском више од 20.000 миграната, који су дијелом наоружани, нада се шанси за пролазак ка централној Европи, тврде експерти Министарства унутрашњих послова Аустрије.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Бечки таблоид Кронен цајтунг преноси да, према актуелним информацијама официра за везу, на бх. граници непосредно предстоји покушај продора најмање 20.000 миграната у правцу Централне Европе.

- Хрвати се труде да то сами савладају. Поставили су специјалне јединице на том дијелу границе. Међутим, постоји развој ситуације који даје повод за бригу. Сада долазе други мигранти, који више немају породице. Готово да нема жена. Чак 95 одсто миграната који желе да продру су млади мушкарци, који су готово сви наоружани ножевима - кажу аналитичари Сектора Министарства унутрашњих послова Аустрије за миграцију. Они додају да је један гранични полицајац избоден, пренио је Танјуг.

Међу мигрантима који чекају у БиХ више нема Сиријаца и највећи дио њих долази из Пакистана, Ирана, Алжира и Марока, којим су крајње дестинације Њемачка и скандинавске земље, наводе из Министарства и наглашавају да Аустрија више није популарни циљ зато што је на "лошем гласу".