latinica  ћирилица
08/11/2018 |  11:56 | Аутор: СРНА

Дрвопрерађивачи трпе штету због обустављене испоруке сировине

Група дрвопрерађивача са подручја општине Рибник изразила је данас незадовољство радом руководства и вршиоца дужности директора Шумског газдинства "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару Николе Јанковића, наводећи да је послије њиховог доласка онемогућена испорука уговорених количина шумских дрвних сортимената и огревног дрвета.
Рибник - дрвопрерађивачи - Фото: РТРС
Рибник - дрвопрерађивачиФото: РТРС

Дрвопрерађивачи су у допису који су упутили Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Управи "Шума Српске" навели да су са тим јавним предузећем потписали уговор о испоруци шумских дрвних сортимената и огревног дрвета у складу са критеријумима Владе и ресорног министарства.

Они су истакли да су им враћене авансне уплате за шумске дрвне сортименте и поред закључених уговора са Шумским газдинством "Клековача-Потоци".

"С обзиром на наведене чињенице, онемогућен је нормалан рад наших производних капацитета. С обзиром на то да смо ослоњени на наведено Шумско газдинство у погледу снабдијевања шумским дрвним сортиментима, нисмо у могућности да испоштујемо наше уговоре са домаћим и страним купцима због чега трпимо велику штету", навели су дрвопрерађивачи у допису.

Они истичу да Јанковић изражава непоштовање и спроводи самовољу према дрвопрерађивачима из Рибника, који нису његови истомишљеници или не припадају политичкој опцији из које он долази.

"Уколико овакво стање и самовоља буду настављени, бићемо принуђени да приступимо радикалнијим мјерама заштите својих права", нагласили су дрвопрерађивачи.