latinica  ћирилица
08/11/2018 |  13:16 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

У Подгорици хуманитарно вече "Догодине у Призрену"

Подгоричка Хуманитарна организација "Млади за Космет" прославиће десет година постојања у суботу и недјељу, 10. и 11. новембра, хуманитарним концертом и предавањем у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.
Подгорица - хуманитарно вече - Фото: СРНА
Подгорица - хуманитарно вечеФото: СРНА

У суботу, 10. новембра, са почетком у 19.00 часова у крипти Саборног храма биће одржано хуманитарно вече "Догодине у Призрену".

Вече ће својим концертом уљепшати ученици Богословије Светих Кирила и Методија у Призрену, Даница Црногорчевић као и специјални гости - чланови музичке групе "Београдски синдикат".

Из организације "Млади за Космет" саопштавају да је приход од ове хуманитарне вечери намијењен Богословији у Призрену и српском народу на Косову и Метохији.

Сви који желе да узму учешће у овој акцији моћи ће да оставе прилог у некој од кутија предвиђених за донације.

Посјетиоци ће моћи, прије и послије концерта, да купе неке од производа организације "Млади за Космет" на продајном штанду у крипти Храма, те на тај начин да дају допринос акцији "Догодине у Призрену".

У недјељу, 11. новембра, у 11.00 часова у крипти Храма биће одржано предавање о теми "Утицај поп културе на систем вриједности", у којем учествују чланови "Београдског синдиката" - Феђа Димовић, Бошко Ћирковић Шкабо и Блажо Вујовић, као и игуман манастира Драганац архимандрит Иларион /Лупуловић/.

Хуманитарна организација "Млади за Космет" основана је 2008. године, 24. новембра, на празник Светог Стефана Дечанског - Мратиндан, као одговор групе студената из Подгорице на признање независности такозване државе Косово од црногорских власти.

Главни задаци који су истакнути приликом оснивања ове организације су помоћ угроженом становништву на Косову и Метохији, те подсјећање сународика на значај који има Космет и косовски завјет.

"Млади за Космет" су кроз свој десетогодишњи рад организовали велики број хуманитарних акција, трибина, предавања и путовања, а прикупљена средства на Космет шаљу посредством Епархије рашко-призренске Српске православне цркве.