latinica  ћирилица
08/11/2018 |  14:01 ⇒ 14:51 | Аутор: СРНА

Институт за јавно здравство Српске добитник регионалне награде "Оскар квалитета"

Институт за јавно здравство Републике Српске један је од добитника овогодишње националне награде Србије "Оскар квалитета" за пословну изврсност и апсолутни је побједник у категорији организација ван Србије, саопштено је данас у Привредној комори Србије у Београду.
Институт за јавно здравство Републике Српске -
Институт за јавно здравство Републике Српске

Признања лауреатима уручена су у оквиру Форума квалитета и пословне изврсности ове године, којим је у Србији обиљежен Свјетски дан квалитета и Европска седмица квалитета.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Миодраг Марјановић изразио је задовљство добијањем престижног признања, истакавши да су за то заслужни сви запослени у Институту.

"Институт се већ дуги низ годинама бави свим аспектима када је ријеч о здрављу грађана Републике Српске и данас сам посебно поносан зато што смо добили регионалну награду `Оскар квалитета`", рекао је Марјановић новинарима.

Према његовим ријечима, и ово признање показало је да је Институт, који брине о здрављу 1,2 милона становника Републике Српске, у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Српске, лидер у квалитету својих услуга.

"Институт ради и на регионалном нивоу, не познајући ентитетске границ,е тако да сам поносан и када је ријеч о БиХ, јер радимо и на територији цијеле земље", навео је Марјановић.

Он је нагласио да је Институт тренутно на нивоу БиХ најакредитованија установа, што захтијева ангажман свих запослених.

"Одржавање акредитације у сваком сегменту нашег рада захтијева ангажман свих радника, почевши од чистачице до доктора наука јер смо и референтна установа и научна база медицинских факултета у Фочи и Бањалуци", указао је Марјановић.

Према његовим ријечима, Институт, који има пет регионалних центара - у Добоју, Зворнику, Источном Сарајеву, Фочи и Требињу, као и централу у Бањалуци, покрива цијелу Републику Српску.

"Оскар квалитета" додјељује се профитним и непрофитним организацијама за врхунске резултате постигнуте на развоју и унапређењу организационе и пословне изврсности у разним категоријама.

Награде додјељују Фондација за културну квалитета и пословну изврсност, у сарадњи са Привредном комором Србије и под покровитељством Министарства привреде Србије.