latinica  ћирилица
08/11/2018 |  19:05 ⇒ 22:23 | Аутор: СРНА

Шпирић: Проблеме рјешавати без страних утицаја

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је да да се у БиХ мора разговарати о отвореним питањима и нагласио да подржава унутрашњи дијалог, без мијешања иједне стране земље.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Колико год било тешко и колико год било отворених питања о њима се мора разговарати. Не очекујемо да нам то ријеше сусједне земље. Морамо одрасти политички", истакао је Шпирић за Н1.

Он сматра да је новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик човјек који има снажну ријеч и може допринијети рјешавању питања.

"Мислим да је за нас добро да пружимо руке једни другима и радимо за интерес грађана. Мислим да можемо сами доносити одлуке без страних утицаја, ја тако читам његове поруке", каже Шпирић.

Он је навео да ниво политичке стабилности одређују бирачи, тако и у Републици Српској, гдје је побиједила највећа партија.

"Вјерујем да ће мандатар који ће бити потврђен убрзо имати концепт нове владе. Убијеђен сам да ће Република Српска до краја године имати усвојен буџет и да ће радити према програму који смо представили у току предизборне кампање", рекао је Шпирић.

Он је напоменуо да је лоше што се покушава дезавуисати воља бирача и да се терет увијек качи на највећу карику.

"То је лоше. Показало се 2014. године када је Савез за промјене изиграо вољу бирача", нагласио је Шпирић.

Извор: Н1